MenuSluit menu

Kunstlening

Je oog laten vallen op een kunstwerk? Vraag eenvoudig een renteloze kunstlening aan en betaal het werk op je eigen tempo. Zo hoef je geen spaargeld te gebruiken en heb je het kunstwerk direct in huis.

In een notendop

Op jouw tempo

Betaal je kunstwerk in stukjes, binnen de termijn die je kiest.

Geen extra kosten.

Je hoeft geen interest te betalen op het bedrag dat je leent.

Online aanvragen

Kunstwerk gekozen in de galerie? Vraag online meteen je kunstlening aan.

Hoe het werkt

Wie kan lenen?

De renteloze kunstlening is een lening op afbetaling voor particulieren gedomicilieerd in Vlaanderen of Brussel. Je kan de lening ook met je partner aanvragen als je gehuwd bent of samenwoont.

Welke kunstwerken

Je kan beeldende en toegepaste kunst van alle disciplines kopen. Dat kan een uniek object zijn, of een editie met een oplage tot 250 exemplaren. De twee voorwaarden? Je koopt het werk bij een erkend aanbieder van Kunst Aan Zet én het is van een levende kunstenaar of ontwerper die woont en werkt in Vlaanderen of Brussel.

Waar te vinden

Je vindt de kunstwerken in tientallen galeries verspreid over Vlaanderen en Brussel. De lening zelf ga je aan bij Hefboom cv, onze kredietverstrekker die je aanvraag zal behandelen.

Wettelijke bepalingen

Jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 0%. Let op: geld lenen kost ook geld.

In 3 stappen je lening aanvragen

01.

Bezoek de kunstgalerie die jouw favoriete kunstenaar vertegenwoordigt. Geïnteresseerd om een werk aan te kopen? Dan maakt de galerist een koopoverkomst op.

02.

Vraag online je Renteloze Kunstlening aan binnen de 5 dagen met je ingevulde koopovereenkomst.

03.

Aanvraag goedgekeurd? Na ondertekening van de kredietovereenkomst betalen we de galerie rechtstreeks. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen. Je mag je kunstwerk ophalen volgens de afspraken die je maakt met de galerie.

De betaling is maandelijks in gelijke schijven. Naargelang het geleende bedrag kun je kiezen voor een afbetaling op 6, 12, 18 of 24 maanden

Over de afbetaling

De details van de afbetaling van je aankoop op een rij.

  • Het kleinste bedrag dat je kan lenen is € 500. Het grootste bedrag is € 7.000
  • Je kan je aankoop volledig of gedeeltelijk met de renteloze kunstlening financieren
  • Kost je kunstwerk meer dan € 7.000? Dan kan je tot € 7.000 met de renteloze kunstlening financieren
  • Meerdere leningen combineren kan voor een maximaal openstaand bedrag van € 7.000
  • Maandelijks betaal je een vast bedrag terug
Geleend bedragLooptijd
€500,00van - €1.500,00tot

6 of 12 maanden

€1.501,00van - €7.000,00tot

6,12,18 of 24 maanden

Bereken het maandelijk af te betalen bedrag voor je kunstwerk
Snel berekenen
Betaal je:
150 per maand

Let op, geld lenen kost ook geld.

Lening op afbetaling bestemd voor de aankoop van een kunstwerk aangeboden door een partnergalerie, met vaste debetrentevoet van 0 % en jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 0 %.

Representatieve voorbeelden:
  • Voor de financiering van de aankoop van een kunstwerk met een contante prijs van € 1000, betaal je 12 maandaflossingen van € 83,33. Het totaal door jou terug te betalen bedrag is dan € 1000.
  • Voor de financiering van de aankoop van een kunstwerk met een contante prijs van € 3000, betaal je 18 maandaflossingen van € 166,67. Het totaal door jou terug te betalen bedrag is dan € 3000.
  • Voor de financiering van de aankoop van een kunstwerk met een contante prijs van € 6000, betaal je 24 maandaflossingen van € 250,00. Het totaal door jou terug te betalen bedrag is dan € 6000.

Aanbod beschikbaar online via de website van Hefboom, onder voorbehoud van aanvaarding van jouw kredietdossier door Hefboom cvba.